Ne bajlódjon a bonyolult szövegek fordításával!
Kérjen fel tapasztalt, magasan képzett, kifejezetten járműiparra szakosodott fordítókat és szövegírókat a feladat elvégzésére!

Árajánlat kérése járműipari szakfordításra

Együttműködő partnereink legújabb cikkei, hírei és sajtóközleményei

Ne tartsd fel a forgalmat!

Újfajta táblákkal hívják fel a fővárosban autózók figyelmét a szabályos parkolásra. Látványos, sárga alapszínű táblákat helyezett ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a belvárosi Dohány, Nefelejcs és a Wesselényi utcában annak érdekében, hogy a szabálytalanul parkoló járművek ne akadályozzák a buszok forgalmát. Erre a lépésre azért szánta el magát a BKK, mert a fővárosban évente több mint kétezer olyan esetet regisztrálnak, amikor a gépkocsi az utat eltorlaszolva várakozik, ezzel feltartja a társaság buszait, nem mellesleg dugót idéz elő az egyébként is nehezen járható területeken. Feltűnő az új jelzés. A BKK korábban is bevetett nem szokványos megoldásokat a szabálytalanul parkolók megfékezésére, idén tavasszal például beton terelőelemeket helyeztek ki a VI. kerületi Szondi utca és Izabella utca csomópontjába Az esetek mintegy fele a belvárosi trolibuszvonalakat érinti, ahol a szűk utcák és az áramellátáshoz kötöttség miatt sokkal nehezebb kikerülni a rossz helyen parkoló négykerekűt. Jó tudni, hogy amelyik gépjármű feltartja a többi közlekedőt, azt az illetékes hatóságok elszállíthatják, a renitens tulajdonos pedig – az idevonatkozó kormányrendelet értelmében – 10-től 30 ezer forintig terjedő pénzbírságra számíthat. Nem véletlenül telepítették a jelzéseket az említett helyszínekre, tudniillik az idei évben a Nefelejcs utcában mintegy 48 órát, a Dohány utcában több mint 36 órát, míg a Wesselényi utcában közel 12 órát várakoztak a „feltartott” tömegközlekedési járművek, magyarul az érintett szakaszokon sokszor teljesen felborul a menetrend. Természetesen a BKK folyamatosan vizsgálja a kritikus szakaszokat, és szükség esetén újabb intézkedésekkel lép fel az előírásokra fittyet hányó járművezetőkkel szemben.

Ilyen motorokat vettek a sógorok: tarolt a BMW, a Brixton és a KTM Ausztriában

Szeptemberben is komoly pörgés volt a sógoroknál, és idén eddig 5-600 darab talált gazdára a legnépszerűbb típusokból. A nagymotoroknál nem volt különösebb meglepetés, hiszen a BMW R 1250 GS és Adventure továbbra is messze kimagaslik a mezőnyből, ám az A1-es kategóriában, tehát a 125-ösök között már annál érdekesebb eredmény született. A Ilyen motorokat vettek a sógorok: tarolt a BMW, a Brixton és a KTM Ausztriában bejegyzés először a Hegylakók jelent meg. Hegylakók - Hegylakók Motoros Magazin – Motorbemutatók és -tesztek, baleset-megelőzési tippek, túrabeszámolók és friss hírek a motorozás világából.

Honda HR-V e:HEV 2021
Hondanews.eu - Cars

Honda HR-V e:HEV 2021

A vadonatúj HR-V – pályafutása során először – kizárólag hibrid hajtáslánccal lesz elérhető, alapját ugyanis a vállalat erős és közvetlen, kétmotoros e:HEV platformja adja

Divinol olajok és kenőanyagok: csúcsminőségű termékek Németországból

Éppen 155 éve, 1866-ban alapították a Zeller+Gmelin vállalatot, mely azóta a kenőanyagpiac meghatározó cége lett. Napjainkban már – a motorolajok mellett – különböző ipari gépek kenőanyagai, nyomdagépek festékei, valamint korróziógátló szerei is megtalálhatóak kínálatukban. A németországi Eislingenben működő társaság valódi óriássá nőtte ki magát, így közel ezer embernek ad munkát, míg éves bevétele megközelíti a negyedmilliárd eurót. Divinol kenőanyagok az RS Oilnál Noha igazán gazdag a termékválaszték, máig a kenőanyag-eladások teszik ki a bevétel több mint felét, míg a nyomdagépekhez szállított festékek adják a forgalom harmadát. A Zeller+Gmelin vállalatot Albert Zeller és Paul Gmelin alapította, hogy közösen gyártson kenőolajokat a környék vállalatai számára. Ezzel Albert Zeller folytatta testvére, Theodor üzleti tevékenységét, aki már 1856-tól kezdve palaolajat termelt ki az Eislingen környéki lelőhelyen Az állandó, magas minőségnek köszönhetően rendkívül népszerű Zeller+Gmelin hazájában, s az összes eladott kenőanyag 42%-a Németországban talál gazdára. A cég palettáján megtalálható – többek között – a már hazánkban is kapható ATF Pro, a motorkerékpárokhoz fejlesztett Bike Racer, a DSG Fluid, a kedvező árú, profi féktisztító, valamint a többcélú, grafitos kenőzsír is. Ha többet szeretnél megtudni a Divinol termékeiről, ide kattintva átnézheted a teljes kínálatot és a legkedveltebb kenőanyagok árait, műszaki leírásait. Ezt olvastad már? Változnak a motorolajok ACEA-jelzései – összefoglaló a Divinol mérnökeitől